Sayfalar

24 Mayıs 2013 Cuma

Müslüman Roma ( Atılgan BAYAR )



Yazar : Atılgan Bayar
Editörler : Zeynep Bayramoğlu - Serhat Ramay
Yayıncı : Meydan Yayıncılık
Yayımlama Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 456
Fiyatı : D&R = 13,49 Idefix = 13,50 Kitap Yurdu = 12,60
Tür : Politik Düşünce

 
  Türkiye'nin sorun ve gündemlerine genelin bakış açısından çok daha farklı noktalardan bakan Atılgan Bayar Müslüman Roma'yı söyleşi, Twitter'da "Müslüman Roma" teorisi ve makaleler olmak üzere üç başlık altına toplamış.
   "Laikliğin anavatanı zannedildiği gibi Fransa değil Roma'dır." diyor yazarımız. Buna kanıt olarak da Roma imparatorlarının hristiyan halka yazdıkları belgeleri gösteriyor.
    Emperyal vizyonu sınırlarını ekonomiyle ve kültürle genişletmek olarak tanımlayan Atılgan Bayar dünyada emperyal güç olarak iki ülkeyi belirtiyor : Amerika - Hristiyan Roma ve Türkiye - Müslüman Roma.

   Konserve bir Atatürk anlayışını gericiliğin tescili olarak niteleyen yazar laiklikten halkın değerleri olarak bahsediyor. Demokrasilerde üniversite mezunu olmayanların bazı çevreler tarafından oy kaynağı olarak görüldüğünü ifade eden Atılgan Bayar "Televizyon programlarında 'Kocam dövdü, kaynım kaydı, ben de çocuğumu öldürdüm.' hikayelerin dinliyoruz." diyerek toplum olarak içinde bulunduğumuz garip durumu ve medyanın bu durumdaki payını eleştiriyor.
    Oryantalizmden devletçiliğe, Kürt Sorunu'ndan Türkiye soluna kadar pek çok konuya eserinde değinen yazarımız "Müslüman Roma'yı" "Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın geleceği" olarak tanımlamaktadır.

Atılgan BAYAR

   1970 İstanbul doğumlu olan Atılgan BAYAR'ın soy ağacının bir ucu Kuzey Irak Türkmenleri' ne uzanır. İstanbul Üniversitesi'nde Türkoloji Taşkent'te ekonomi okudu.Çeşitli gazete ve televizyonlarda editörlük, köşe yazarlığı ve analistlik yaptı.Ankara ve Almatı(Kazakistan) 'da siyasi danışman olarak görev aldı. Şu anda A Haber kanalının yayın danışmanı ve Arter Ajans strateji danışmanı. Ayrıca New East Foundation yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder