Sayfalar

20 Ekim 2010 Çarşamba

Küçük Arı (Chris CLEAVE)

      Yazar Chris Cleave kitabın arka kapağında;” lütfen neler olduğunu anlatmayın, bütün büyü olayların akışında” diye bir öneride bulunmuş.Gerçekten de olayların akışı sizi sürükleyecek, doyumsuz yorumlar ve etkileyici anlatımla kendinizi kitapta oluşturulmuş hayatın içinde bulacaksınız.
      Küçük Arı sahip olduğu petrol yatakları nedeniyle birçok kez sömürgelere uğramış Afrika ülkesinde yaşayan küçük bir kız. Hayat hikayesi; Küçük Arı’nın ve ablasının köylerinde petrol ticareti yapan insanların köy halkına yaptığı katliamları görmesiyle başlar ve onlarda öldürülmesi gereken kişiler arasına girer. Böylece kaçış başlar. Hiç bitmeyen hep arkandalar hissiyle devam eden bir kaçış…
      Yaşadığın senin sandığın ülkende birçok şeyden yoksunsun, en önemlisi ailenden bile. O ülkede yaşamak senin için ölümse ne yaparsın? 3 yolu var Küçük Arı'nın: ya kalırsın ölümü beklercesine ya kaçarak yaşayan bir ölü olursun ya da mülteci… 3 yolda GRİ; sonsuz, uçurumlu ve bulanık.
      Hayatta kalmasındaki en önemli etkiler; uğruna kesilmiş bir parmak ve Kraliyet İngilizcesini en iyi şekilde konuşuyor olması.


Kitaptan alıntılar:
“eğer yüzün hayatın ağır tokatlarıyla şiştiyse, gülümse ve şişman bir adammış gibi davran.”
“barış, insanların birbirine gerçek adlarını söyleyebildikleri zamandır.”
“insanlar başaklara benzer içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilir.”
“yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder