Sayfalar

11 Ekim 2010 Pazartesi

Kız Kardeşim İçin (Jodi PİCOULT)

Lösemi hastalığına yakalanan Kate'in tedavisi için özel olarak dünyaya getirilen Anna'nın ana karakter olduğu bir kitap. Cameron Diaz'ın anne Sara başrolüyle oynadığı bir filmide çekildi (My Sister Keeper). Ama film kitabı okuyanlar için bekleneni karşılayamadı.
Küçük yaşlardan itibaren ağır tedavilere hatta ameliyatlara mağruz kalan Anna'nın artık daha fazla zarar görmemek için açtığı dava etrafında şekilleniyor kitap. Anna bir yandan acı çekmek istemiyor bir yandanda kız kardeşi Kate'in ölmesini istemiyor.
Kuşkusuz en zor durumda kalan kızının açtığı davayı duyunca şoke olan Sara yani Anna'nın annesi oluyor.Bir tarafta tıbbi özgürlük isteyen daha fazla acı çekmek istemeyen Anna, bir tarafdada Anna'nın yardımı olmadan ölecek olan kızı Kate. En zor günler Sara'nın oluyor. Onun için şuan tek önemli şey, kızı Kate'in yaşaması.
İtfaiyede çalışan baba Brain ve erkek kardeş Jesse'de kitaba renk katan isimler. Özellikle küçüklükten beri ilgi görmeyen ve aykırı bir kişiliğe sahip olan Jesse önemli bir yere sahip kitap için.
Diğer taraftanda mesleğinde çok başarılı olan, sara hastası Campell'ın küçük bir kızın içene sürüklediği davadaki çetin savunması.
Bazen anne Sara'yı bazende Anna'yı haklı bulacaksınız bu çetin mücadelede...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder